tirsdag 10. november 2009

Lealauskake


Denne herligheten går også under navnet kokosbollekake, skumkake og sikkert andre navn. Dette var fast inventar i bursdagene til en av mine barndomsvenner, og bringer tilbake minner fra en morsom og bekymringsløs tid. Lealaus ble den kalt da den er som å spise gele, og hadde en evne til å falle av skjeen på vei til munnen.

Jeg tror jeg nå har funnet en god oppskrift uten alt for mye sukker (alt er relativt...). Den er både gluten og laktosefri.

Jeg visper først 6 eggehviter stive med mikser før jeg tilsetter 3 dl. sukker og 2 ts. vaniljesukker. Dette står i visperen ca. 5 minutter. I mellomtiden tar jeg 9 gelatinplater,som har ligget i kaldt vann i 5 min., og løser de opp i 1,5 dl. kokende vann. Jeg heller så dette i resten av blandingen og lar det få stå og vispes en stund til.

Når blandingen er stiv heller jeg den opp i en form som jeg har dekket med plastfolie og setter den i kjøleskapet der den må stå i et par timer før den er klar til å dekkes med sjokolade.

Siden jeg ikke tåler laktose velger jeg å bruke sjokolade uten melk som jeg smelter i vannbad sammen med litt delfiafett. Avkjøles litt før det tas på kaken. Strø til slutt litt kokos på toppen, og NYT. :)

1 kommentar:

  1. Jeg har aldri prøvd meg på denne type kake før, kanskje jeg skal gjøre det en dag.. Har en nevø som ikke tåler laktose så oppskriften passer ypperlig til en dag han kommer på besøk.. Ser kjempe god ut iallefall!

    SvarSlett